ESTHER ROSE – YOU MADE IT THIS FAR

“This Time Last Night” was twee jaar geleden het debuutalbum van de Amerikaanse zangeres en songschrijfster Esther Rose uit New Orleans. Nu is daar een mooie opvolger voor klaargestoomd in de vorm van het tien nieuwe eigen songs tellende album “You Made It This Far”. Die plaat werd ‘live-on-tape’ opgenomen in de ‘Mashed Potato Studios’ in New Orleans met de hulp van bassist Dan Cutler, fiddler Lyle Werner, drummer Cameron Snyder, backing vocaliste Erika Lewis en Matt Bell op lap steel.

Haar country- en Americana-folkliedjes passen perfect in die twee traditionele muziekgenres en qua stemgeluid kunnen we de zang van Esther Rose vergelijken met die van countryzangeressen à la Patsy Cline, June Carter of Eilen Jewell of met de loepzuivere stem van folkzangeres Joni Mitchell. Ter illustratie geven we twee van de beste tracks op dit album op de video’s mee: “Only Loving You” en “Lower 9 Valentine”.

Andere leuke liedjes op “You Made It This Far” zijn “Five Minute Drive”, het jazzy en erotiserende “Sex And Magic”, het autobiografische verhaal in “Three”, het enkel door akoestische gitaar begeleide “Don’t Blame It On The Moon” en het erg meezingbare countrywalsje “Rio En Medio”. De roots van deze zangeres liggen in Detroit, Michigan waar ze onlangs samen met stadsgenoot Jack White een duet heeft mogen zingen voor diens laatste soloplaat “Bording House Reach”. Zo’n tien jaar geleden verhuisde Ester Rose echter naar New Orleans, Louisiana van waaruit ze ijverig aan haar solocarrière is gaan werken met als resultaat de twee soloalbums die ze vanaf nu op haar nog prille palmares kan bijschrijven.

(valsam)

 

 

Artiest info
Website  
 

Label: Father Daughter Records

video